Met 19 nieuwe vestigingen in drie jaar tijd is de sterke opkomst van Johnny’s Burger Company menigeen niet onopgemerkt gebleven. Het kenmerkende logo in Amerikaanse stijl verschijnt steeds vaker in het straatbeeld en de Johnny’s delivery cars, scooters en e-bikes zoeven voorbij, onderweg naar weer een happy customer. Dagverse hamburgers vinden gretig aftrek en ook de moslimconsument is vaste klant. Het 100% halal-beleid van Johnny’s Burger is daarin een succesvolle factor. 

Johnny's Burger_24Halal_Halal_Burgers

Paps & Mams

De formule van Johnny’s Burger zet kwaliteit en beleving voorop. Bij elke vestiging zie je dat er is nagedacht over de inrichting. “Onze take aways & restaurants zijn strak vormgegeven en dat is belangrijk, want het draagt bij aan de klantbeleving”,  geeft Tarek Cherkawi aan. Als een van oprichters staat hij aan de basis van de snelst groeiende hamburgerformule van Nederland. “Maar wat echt telt en zorgt voor ons bestaansrecht is de receptuur. Dat staat als een huis, mede doordat mijn moeder daar de hand in heeft gehad”, vertelt Tarek en hij blikt terug op de start van Johnny’s Burger. “Ik kom uit een ondernemende familie. Mijn vader heeft jarenlang meerdere pizzeria’s uitgebaat, Johnny’s Pizza. Ook hier was moeders behulpzaam. Dan had ze een speciale marinade gemaakt die we móesten uitproberen. Met succes want onze gasten bleken enthousiast over haar smaken.”

“De complete Johnny’s familie is verantwoordelijk voor ons succes”

Tarek Cherkawi, Johnny’s Burger

“Ook bij het ontstaan van Johnny’s Burger in 2011 heeft mijn moeder een zeer belangrijke rol. De eerste burgers zijn door mijn moeder gemaakt”, meldt Tarek trots. “Dan stonden we hele dagen in de huiskeuken vlees te kruiden en te kneden totdat we overtuigd waren van de juiste smaakbeleving. Van bevriende restauranthouders mocht ik gebruik maken van hun keuken, en ik begon een soort shop-in-shop volledig gericht op bezorging van onze hamburgers. We sloten ons systeem aan op Thuisbezorgd en het liep vrijwel meteen storm.” Het ging zo goed dat in 2014 de eerste vestiging van Johnny’s Burger werd geopend in Leiden. Anno 2017 is Johnny’s Burger een formule met 19 vestigingen verspreid over stedelijk Nederland en het voelt alsof ze nog maar net warmlopen.

HPB_9968

Quirinus Bogaarts & Tarek Cherkawi, Johnny’s Burger Theresiastraat Den Haag

100% Halal

Voor Johnny’s Burger staat de smaakbeleving voorop. Alle burgers zijn gemaakt van 100% rundvlees en vrij van geur, smaak en kleurstoffen. En het is vanzelfsprekend dat de formule volledig halal is. Dat beaamt ook Quirinus Bogaarts, Marketing Manager bij Johnny’s Burger. “We verwelkomen iedereen en onze klanten zijn er in alle lagen. Iedereen weet een goede hamburger te waarderen. Ook de moslim community. Ze weten ons in alle steden goed te vinden en daar zijn we blij om. In onze shops en ook in onze uitingen communiceren we duidelijk dat de halalwaardigheid gewaarborgd is. Halalcertificeerder HQC is verantwoordelijk voor de halal audits bij onze leveranciers en doet dat met de grootste zorg.”

De groeiambitie van Johnny’s Burger gaat hand in hand met de waarborging van kwaliteit. En daarvoor is het belangrijk dat er goed naar elkaar geluisterd wordt, geeft Tarek aan. “De complete Johnny’s familie is verantwoordelijk voor ons succes. We luisteren naar de feedback van onze klanten en franchisenemers en gaan op het hoofdkantoor altijd aan de slag met goede ideeën. Alleen op die manier kunnen we onze ambities en beloftes waarmaken en op een goede manier doorgroeien.”

Family First

De belofte dat Johnny’s Burger aan het eind van 2017 de 20e vestiging opent, wordt mede door de familiestrategie eenvoudig waargemaakt. Johnny’s Burger Tilburg opent de komende week en de bouwplannen van de vestigingen in Roosendaal, Almere en de tweede vestiging in Den Haag zijn in volle gang. Ondertussen zijn de franchise-aanvragen in nieuwe steden niet meer op één hand te tellen. Moeder Cherkawi mag trots zijn op haar inbreng en de invloed op haar zoon. Om succesvol te worden met heerlijke hamburgers geldt ook nu: family first!

Geschreven door Hicham Issaouti, Marketeer 24Halal

40 people recommend this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>