Je hebt ze ongetwijfeld al een keer voorbij zien rennen, in real life of via de virtuele weg; de Healthy Sisters. Zussen Rachida en Najima voegen daad bij woord en leven middels de juiste balans in voeding, beweging en spiritualiteit.

De zussen zijn de verpersoonlijking van de sportieve moslima: ze organiseren hardloopsessies in groepsverband. Door vrouwen, voor vrouwen. Maar al gauw voor iedereen. Waren de eerste aanmelders van de loopsessies nog hoofddoek dragende moslima’s, vandaag de dag is groep heerlijk gemêleerd. Een mooi stukje diversiteit in hardlopend Nederland.

“Als je het verschil wilt maken, moet je persistent zijn en er 100 procent voor gaan”, aldus Rachida. Ook wij zijn begonnen om ons eigen overgewicht aan te pakken, maar de motivatie om gezond te leven is blijvend. Helemaal door de te gekke reacties die we ontvangen op ons initiatief. Inmiddels is Rachida hardlooptrainster en Najima afgestudeerd voedingscoach en is Healthy Sisters het platform waar gezonde ervaringen en vernieuwde recepten worden gedeeld.

Ook wij zijn blij met 24Halal

Het aanbod van kwalitatieve halalrestaurants stijgt en daar zijn wij als halalfoodies persoonlijk blij om, maar je moet ze ook nog zien te ontdekken. 24Halal is daarom een ware uitkomst als we op pad zijn, want hiermee kunnen we direct zien bij welke foodspot we terecht kunnen voor een heerlijke maaltijd en het is vanuit de app mogelijk direct te bellen voor een reservering. Handig! In mei organiseerden we de Healthy Sisters on Tour en liepen we wekelijks een ronde in verschillende steden. Dan is het leuk met de groep nog een hapje te doen. En onlangs waren we in Amsterdam voor een happening. Voor de gezonde lunch belandden we via de app bij Eazie; halal & healthy Asian food. Een super ontdekking.

Healthy Sisters ontdekken 24Halal

“Healthy betekent ook dat je jezelf mag belonen als je het verdient.”

De Healthy Sisters

Of er een geheime formule bestaat voor het kweken van een sixpack? ‘Voor progressie dien je jezelf in het zweet te werken en de lat iedere keer een stukje hoger te leggen’, zegt Najima. In onze groepen motiveren we elkaar daartoe. Maar je hoeft ons je sixpack niet te laten zien. Dat doen we andersom ook niet. Voldoende beweging en de juiste voeding gaan simpelweg altijd hand in hand als je je gezond wilt voelen. En die healthy lifestyle betekent ook dat je jezelf mag trakteren op die heerlijke burger als je het verdient.

Lunchen met de Healthy Sisters

Zondag 18 oktober 2015 organiseren de Healthy Sisters een gebalanceerde lunchsessie. Klein en intiem. Op de vrolijke locatie van Madera House  in Rotterdam zullen ze onder het genot van een smoothie en een biologische bite spreken over hun ervaringen en ambities als Healthy Sisters. Laat je inspireren en meld je aan via Facebook. Vanzelfsprekend is 24Halal ook van de partij. Zoals we gezellig van de partij zijn in elke lunch of diner die buiten de deur plaatsvindt; virtueel op je smartphone.

23 people recommend this

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>